Istoric

Entersoft a fost fondată în 2002 de către o echipă de experți IT cu multă experiență în soluții software de business. Momentele marcante din istoria Entersoft sunt următoarele:

2002

Anul înființării pentru Entersoft S.A. Compania investește în platforma sa integrată de soluții software pentru afaceri bazată pe tehnologia Microsoft.NET .

2004

În primul semestru, companiile grecești medii și mari, precum CPI și DIONIC, listate la Bursa de Valori din Atena, IASON Informatics și MAKITA Grecia, au selectat Entersoft Business Suite®.Pentru nevoile întreprinderilor mici și mijlocii, Entersoft a lansat noul său produs Entersoft Expert®.

15 companii IT din toată țara sunt instruite cu privire la produsele Entersoft pentru a deveni parteneri de distribuție ai Entersoft.

Produsele Entersoft sunt foarte apreciate pe piață. Compania se bucură de încrederea a peste 145 de clienți și susține mai mult de 1.500 de utilizatori.


Microsoft Corporation a acordat Entersoft și directorului depatamentului R & D premiul Microsoft .NET Regional Director Award, pentru diseminarea platformei tehnologice Microsoft® .NET în cadrul comunității de ingineri software din Grecia.

 

S-a lansat soluția software integrată de afaceri Entersoft Business Suite® pentru întreprinderile mari și mijlocii. Produsul a fost impresionant și acceptat pe scară largă de clienții din Grecia și, în primele două luni de lansare, software-ul a fost deja selectat de 30 de clienți.

2005

Entersoft a introdus linia de asistență națională pentru utilizatori cu numărul 801 100 40 40.

Entersoft Partner Network numără 40 de companii de IT la nivel național. Produsele Entersoft sunt acceptate pe scară largă pe piață și compania își extinde tot mai mult clientela. Entersoft își triplează baza de clienți, ajungând la numărul de 450 de companii cu peste 3.500 de utilizatori.

2006

Entersoft devine un furnizor important pe piața de soluții ERP de înaltă calitate. Își mărește constant portofoliul de clienți de renume. Compania deservește și oferă suport unui număr de 817 companii cu peste 6.200 de utilizatori.

Rețeaua de parteneri Entersoft se dezvoltă și include companii IT selectate din toate orașele importante de pe tot cuprinsul Greciei.

2007

Entersoft a lansat pentru prima dată în Grecia Entersoft CRM®, un sistem inovativ CRM complet integrat cu platforma ERP. Entersoft CRM® a fost imediat adoptat de multe companii importante precum DIONIC, AMY, EXPO, DERMACOM, AXEON, IFI GROUP, SCAN GROUP, SPANOS INDUSTRIES și multe altele.

În același timp, este lansată soluția Entersoft E-Commerce®, o soluție complexă dedicate comerțului online, complet integrată cu soluțiile ERP și CRM din Entersoft Business Suite®, dar și cu Entersoft Expert® sau orice alt sistem ERP / CRM de pe piață. Produsul a fost acceptat pe scară largă și pe piață.

 

Creșterea intensivă a companiei a făcut necesară restructurarea operațiunilor sale comerciale, apărând astfel Divizia Proiecte și Soluții și Divizia Întreprinderi și Parteneri.

2008

Entersoft este listată pe piața alternativă a Bursei din Atena.

 

Compania înființează filiala Entersoft România Software SRL în România și Entersoft Bulgaria EOOD în Bulgaria, pentru a exploata oportunitățile de pe aceste piețe și pentru a-și amplifica creșterea.

2009

Entersoft continuă să crească și achiziționează două companii grecești, Nova Consulting SA, care ulterior au fost absorbite de compania mamă, precum și Retail @ Link SA. Achiziționarea celei din urmă a permis grupului Entersoft intrarea dinamică pe piața facturării electronice (e-facturarea), a schimbului de documente electronice (EDI) și pe piața Software-as-a-Service (SaaS) sprijinind astfel gestionarea lanțului de aprovizionare.

 

Compania a crescut în mod impresionant, lărgindu-și constant clientela prestigioasă. Entersoft a creat o rețea de parteneri certificați care asigură clienților săi suport de calitate și capacități suplimentare de implementare.

2010

Entersoft și-a extins suita de aplicații cu două noi produse, Entersoft Retail® și Entersoft Mobile®. Ambele produse noi sunt pe deplin integrate cu Entersoft Business Suite, precum și cu orice alt sistem ERP cunoscut.

 

În iunie 2010, Entersoft a câștigat premiul "2010 Microsoft Partner Country of the Year for Greece". Companiei Entersoft i-au fost apreciate tehnologia superioară, inovarea, gradul înalt de mulțumire a clienților, mărirea portofoliului cu noi clienți și colaborarea excelentă cu Microsoft, fiind selectată dintr-o listă lungă cu parteneri Microsoft de top din întreaga lume.

 

Entersoft a fost evaluată de ICAP Group ca fiind una dintre "cele mai puternice companii din Grecia". Această recunoaștere importantă confirmă bonitatea sa și plasează Entersoft pe același nivel cu cele mai puternice companii din Grecia care sunt pregătite să facă față provocărilor din epoca noastră. "Cele mai puternice companii din Grecia" este o comunitate de companii enterprise care sunt clasificate la cel mai înalt nivel de către Grupul ICAP. Doar una din zece companii din Grecia îndeplinesc criteriile necesare pentru a fi incluse în comunitatea celor mai puternice companii.

2011

Entersoft a lansat Entersoft Business Suite® Release 4. Noul lansat Release 4 oferă noi capabilități de tip Business Intelligence (B.I.), o nouă tehnologie pentru definirea tabloului B.I. și o nouă interfață cu utilizatorul care transformă informațiile într-o imagine clară asupra performanțelor de business ale companiei.

 

În același timp, aplicațiile Entersoft Mobile® au fost actualizate cu acele funcții care să elibereze utilizatorul de la birou, putând fi utilizate pe iPad2, iPhone și dispozitive mobile cu sistem de operare Windows.

 

Entersoft este prima companie de software de afaceri din Grecia care are disponibilă aplicația pe Apple App Store.

 

Entersoft își amplifică și extinde rețeaua de parteneri la nivel național și internațional.

2012

Entersoft S.A. a achiziționat cu succes compania Cardisoft S.A., specializată în sisteme informatice pentru instituții educaționale, centre de contact și call-centere și participă la proiecte IT atât din sectorul privat, cât și public.

 

Entersoft S.A. a câștigat două premii la cea de-a zecea ediție a "MONEY Business Awards - George Ouzounis 2012", locul al doilea la categoria Afaceri Inovatoare și locul al treilea la categoria Cea mai bună companie de pe piața de valori alternativă.

 

Entersoft S.A. a câștigat două premii la Business IT Excellence Awards 2012, unul pentru activitatea sa internațională și operațiunile sale strategice de export, iar al doilea pentru proiectul de implementare ERP la Grupul de companii ALFAWOOD, cu Entersoft Business Suite®.

 

Microsoft în Grecia a premiat Entersoft S.A. pentru aplicațiile sale cloud găzduite în Windows Azure. Compania s-a clasat pe locul întâi în categoria Windows Azure în Grecia, în competiția "Your Business - Your Fame", pentru aplicațiile sale de afaceri în cloud, E-Commerce și Mobile, din Entersoft Business Suite®.

2013

Entersoft Mobile® SFA, aplicația de automatizare a vânzărilor prin intermediul dispozitivelor mobile a fost desemnată câștigătoare la AppWARDS 2013 la categoria Aplicații pentru companii.

 

Entersoft SA a primit premiul "Creștere și Activitate Investițională" la Business IT Excellence Awards 2013 pentru investițiile sale în produse noi (Entersoft Mobile®) și pentru strategia sa de dezvoltare ce presupune achiziționarea de noi tehnologii și deschiderea de noi canale de distribuție pentru intrarea pe piață, la nivel local și internațional prin parteneriate și achiziții de companii.

2014

În septembrie 2014, Entersoft a înființat o nouă companie, ENTERSOFT MIDDLE EAST FZ-LLC, în Dubai, realizând o parte din planurile sale de investiții pentru a consolida prezența companiei pe piețele externe.

 

În iulie 2014, Entersoft și-a anunțat planul de investiții pentru următorii trei ani. Bugetul total de investiții pentru perioada 2014-2016 este de așteptat să ajungă la 5 milioane de euro. Compania dorește să investească în inovații tehnologice, pe piețele verticale și în prezența sa pe piețele externe.

 

Doi clienți Entersoft, Electronet și L'Oreal Hellas, au fost premiați la Premiile de excelență pentru vânzări 2014 pentru beneficiile obținute din exploatarea aplicațiilor Entersoft Mobile®. Electronet, pentru magazinul său din Creta a câștigat aurul la categoria Innovative Retail Store pentru rezultatele obținute cu Entersoft Mobile® Sales Assistant. L'OREAL Hellas a obținut bronzul la categoria Tehnologii pentru Vânzări pentru cele două divizii ale sale - produse de masă și produse dermocosmetice - și rezultatele obținute prin exploatarea avantajelor oferite de Entersoft Mobile® Sales Force Automation și Entersoft Mobile® Merchandising în operațiunile de vânzare din teren.

 

În ianuarie 2014, Entersoft a achiziționat Alpha Software Solutions. Compania a fost cel mai mare reseller certificat al Entersoft din Salonic, cu o sucursală în Atena. Odată cu această achiziție, Entersoft și-a consolidat în mod semnificativ capacitatea de furnizare a serviciilor către clienții săi.

2015

Două premii de excelență în domeniul vânzărilor acordate pentru soluțiile implementate la Frezyderm și Golden Brands. Entersoft a câștigat argintul la categoria dedicată companiilor tehnologice, pentru implementarea Entersoft Mobile SFA la Frezyderm. La premiile Digital Marketing & Social Media, categoria Vânzări, Entersft a obținut bronzul pentru proiectul de implementare a soluțiilor Entersoft eCommerce și Entersoft Social CRM la Golden Brands.

 

În martie 2015, Dl. Stavros Menegos, R&D Director la Entersoft, a fost ales Director Regional Microsoft, fiindu-i astfel certificate realizările și competențele în câteva importante domenii. Angajamentul Entersoft în privința inovațiilor cu aplicabilitate, împreună cu investițiile semnificative și continue în cercetare și dezvoltare au contribuit decisiv la selectarea d-lui Menegos de către Microsoft.

2016

În februarie 2016, Entersoft participă la Mobile World Congress din Barcelona, remarcându-se cu prezentarea Entersoft Mobile Sales Force Automation & Field Marketing.

În același timp, veniturile revin la o creștere de două cifre, în ciuda perioadei prelungite de regres a pieței, Entersoft își extinde baza de clienți cu noi contracte importante pentru ERP, CRM și Mobile SFA cu clienți precum WIND, TERNA SA, SHOP & TRADE, KARAMOLEGOS, APOLLONION, ALCHIMICA, LAPIN, ALBA COLLEGE DE GESTIONARE A AFACERILOR, AGRIS, NITSIAKOS, INTERWOOD , VANOS SHIPPING SA, OUZO PLOMARI și multe alte întreprinderi mijlocii și mici  prin rețeaua de parteneri .

2017

În martie 2017, Entersoft Mobile CRM / Sales Force Automation (SFA) este evaluat în totalitate de către analiștii seniori din Centrele de Evaluare Tehnologică (TEC), care realizează studii de cercetare și selecție software pentru întreprinderile din întreaga lume și a primit calificări excelente în comparație cu furnizori de referință și produse recunoscute și consacrate precum Microsoft Dynamics CRM, SalesForce CRM, Netsuite .
Entersoft, ca parte a noului său plan de dezvoltare a produselor, a introdus Sistemul de gestionare a depozitelor Entersoft (WMS) în luna iunie a aceluiași an, care se caracterizează prin funcționarea sa integrată cu sistemele Entersoft ERP, precum și cu sistemele alțor producători ERP din Grecia și din străinătate, adresându-se tuturor întreprinderilor mijlocii și mari care doresc să-și organizeze și să monitorizeze depozitele și logistica, concentrându-se pe sectoarele de comerț cu ridicata și distribuție, industriei de producție și Retaileri-lor.

2018

În aprilie 2018, Entersoft anunță achiziționarea SiEBEN“ s Enterprise Mobility,  contribuind prin această acțiune la creșterea poziției dominante pe piață și extinderea bazei de clienți cu companii importante cum ar fi FRIGOGLASS, MARS, MONDELEZ , NUMIL, PEPSICO, EJ PAPADOPOULOS SA , ION, ELGEKA, CRETA FARM, KRI-KRI, NIKAS, J OTIS, IFANTIS , MELISSA KIKIZAS , LOULIS MILLS,  PAPASTRATOS, DRUCKFARBEN , AVON C OSMETICS etc. Achiziția Pocketbiz îmbunătățește portofoliul de produse existente pe Apple iOS și Windows 10 cu soluții pentru sistemele de operare Android.

În noiembrie 2018, Entersoft găzduiește prima conferință de afaceri Entersoft, care reunește peste 500 de directori ale unor afaceri de top, clienți și parteneri care au primit informații valoroase despre latura practică a transformării digitale, semnalând creșterea continuă a încrederii și participării la „ ecosistemul Entersoft ” .

În 2018, Entersoft WMS câștigă doua (2) medalii de aur în cadrul Supply Chain Award, atât ca participare independentă cât și în colaborare cu Karamolegos Backery Industry, și  în același an Entersoft a fost premiată în cadrul „Diamonds of Greek Economy Awards 2018“ .

2019

În aprilie 2019, Entersoft organizează cu succes cea de a 2 -a Conferință Entersoft Business la Salonic, unde mai mult de 400 de directori executivi din lumea afacerilor din zona de nord a Greciei au luat parte pentru un schimb de informații cu privire la aspectele practice ale transformării digitale.
Entersoft anunță în iunie 2019 selecția (dintre reprezentanțele Microsoft) a directorului tehnic al companiei Stavros Menegos, în calitate de director regional Microsoft pentru Sud Estul Europei , distincție care confirmă experiența sa de lungă durată și strategia de investiții a companiei.

În același timp, Microsoft Power BI, puternicul serviciu de analiză de afaceri Microsoft pentru analizarea și prezentarea datelor cu rapoarte uimitoare, interactive și tablouri de bord, anunță integrarea „Entersoft Power BI Connector” în conectorii săi certificați.
In timpul verii, Entersoft lansează „Entersoft Analyzer“, care permite accesul la date din orice browser / dispozitiv, ca o altă aplicație bazată pe web în cadrul „Entersoft cloud“. O altă distincție importantă pentru soluțiile sale de mobile, este selectarea Entersoft printre primii 10 furnizori de soluții Field Service din Europa de către revista CIO Applications Europe și echipa sa remarcantă.

De asemenea, pentru un al doilea an consecutiv, Entersoft este recunoscută în cadrul Business Excellence Awards ca fiind unul dintre „Diamantele Economiei Elene 2019, și în același an a primit o distincție în cadrul “Money Business Awards“ la categoria „Business Innovation”.
În decembrie 2019, Entersoft Business Suite este certificat de către autoritățile bulgare pentru respectarea completă a noului regulament fiscal N-18, fiind unul dintre puținele ERP-uri certificat la scară completă pentru funcționalitățile sale atât în operațiunile de vânzare cu amănuntul, cât și în comerțul cu ridicata .

2020

În martie 2020, Entersoft intră pe piața reglementată a Bursei de la Atena, atrăgând un număr mare de noi investitori pe baza datelor sale financiare excelente.

La începutul anului, anunță seria Entersoft Mobile Cross platform - dispozitiv Cross pentru produsele sale mobile, care lansează utilizarea software-ului comun, a funcționalității comune, a experienței comune a utilizatorului și a unui proces de instruire pentru un singur utilizator, pentru orice sistem de operare și orice dispozitiv, consolidându-și astfel poziția de lider îpe piața soluțiilor pentru mobilitatea întreprinderilor.

În contextul monitorizării continue și al încorporării în timp util a modificărilor instituționale, își modernizează sistemele prin includerea actualizării cărților electronice ( platforma myDATA a autorităților fiscale din Grecia) împreună cu soluția integrată de facturare electronică a filialei sale Retail Link , furnizor de soluții de facturare electronică certificat de către autoritățile fiscale elene, care implementează și interfețe cu orice terțe aplicații ERP.

În timpul toamnei, lansează noua generație de aplicații „ Entersoft Business Suite 2020 ” cu tehnologii și inovații de ultimă generație, actualizare radicală a interfeței cu utilizatorul și încorporarea modelelor AI / ML în toate subsistemele.

Prima dintre investițiile planificate ale Grupului pentru acest an este finalizată în același timp, odată cu achiziționarea ERP Plexis, activitate a Computer Life în industria verticală a producției de îmbrăcăminte și blănuri, în contextul pregătirii sale pentru viitoarea redresare financiară și extinderea în acest fel a gamei de piețe verticale pe care o acoperă.

La sfârșitul anului, este finalizata achiziția strategică "răsunătoare" a Optimum, o companie puternică în domeniul lanțului de aprovizionare, oferind pentru Entersoft o poziție de lider în industrie, cu cea mai cuprinzătoare ofertă de soluții software integrate și o clientelă impresionantă.

2021

Începutul anului este marcat de achiziția Wedia, specializată în dezvoltarea de aplicații Web și e-Commerce, precum și în furnizarea de servicii de marketing digital, îmbunătățind astfel oferta generală a Entersoft pe piață.

În aceeași perioadă Entersoft a creat Centrul de Dezvoltare și Implementare Software din Patras, în colaborare cu universitatea locală.

La nivel de produs, familia de produse "SCM360" a fost creată, pentru gestiunarea lanțului de aprovizionare și depozitelor, și combină software, hardware, analitice, automatizare și servicii gestiunea eficientâ a proiectelor logisitice de orice mărime și complexitate.

În același timp, în planul de dezvoltare al soluțiilor sale, Entersoft investește și în MRPII (Gestiunea Producției), extinzându-și baza de clienți la unități industriale și mai exigente, în timp ce două produse noi îmbunătățesc portofoliul rețelei de parteneri: EBS Commercial Cloud și Expert Standard Cloud care oferă găzduire în Azure și infrastructură SaaS completă.

În vara aceluiași an, Entersoft primește o distincție importantă fiind inclusă în Campionii Greci de Afaceri pentru deceniul 2010-2020, pentru menținerea creșterii sale constante cu investiții continue în soluții de transformare digitală pentru afaceri, contribuind astfel la dezvoltarea acestora.

 

 

 

2022

Ca parte a extinderii internaționale a Grupului, Entersoft achiziționează 75% din BIT Software din România, unde, împreună cu filiala sa deja existentă, își dublează piața către care se adresează.

În timpul verii finalizează absorbția filialelor sale Optimum și Retail@Link și continuă cu achiziția LOGON SA, creând un nou Centru de Implementare Software în Larissa.

În același timp, Entersoft își sărbătorește cea de-a 20-a aniversare, cu evenimente spectaculoase la Atena și Salonic.

Anul continuă dinamic cu premii importante:
- La Supply Chain Awards, Entersoft a câștigat aurul la categoria „Logistics & Transportation Services” pentru proiectul implementat la DELTA FOODS SA, argint la categoria „Logistics Efficiency & Productivity” pentru soluția de la KOTSOVOLOS și bronz la categoria „Supply Chain Excellence and Transformation” pentru proiectul de la ROLCO.
- La Retail Business Awards, Entersoft a câștigat aur la categoria „Retail Logistics” pentru soluția implementată în centrul logistic al KOTSOVOLOS și argint la categoriile „Best Digital Transformation Retailers” și „Retail Loyalty/Reward Cards and Programs” pentru soluțiile combinate de la MARKS n' SPENCER.
- La Manufacturing Awards, Entersoft a primit cea mai înaltă distincție: Furnizorul anului în industrie împreună cu alte patru premii suplimentare pentru proiectele de producție industrială implementate la ROLCO (aur), VIOMAL și GRANTEX (argint) și SOUROTI (bronz).

În noiembrie, Entersoft achiziționează SmartPharmaSys și SmartMediSys de la SMARTWARE INTERNATIONAL S.A., destinate industriei de sănătate și, în special farmaciilor și comunității medicale, precum și SmartRetail și SmartRetail 360 @cloud care sunt proiectate pentru piața de retail de volum(magazine alimentare, supermarket, minimarket etc).