Cifre financiare cheie pentru Entersoft la finalul trimestrului trei din 2023: creștere de 29% a veniturilor și de 45% a EBITDA

Entersoft anunță cifrele financiare cheie pentru primele nouă luni ale anului 2023:

  • Venituri de 26.8 milioane de €, în creștere cu 29% față de primele nouă luni ale lui 2022 (20.7 milioane de €)
  • EBITDA 8.1 milioane de €, în creștere cu 45% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (5.6 milioane de €)
  • Profit brut de 5.3 milioane de €, în creștere cu 47% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (3.6 milioane de €)
  • Lichiditate de 11.1 milioane de € comparativ cu 14.8 milioane de € la finalul anului trecut și lichiditate netă de 2.1 milioane de € din împrumuturi bancare de 9.1 milioane de €

În al treilea trimestru al anului a continuat tendința organică pozitivă din prima jumătate a anului în ceea ce privește noi proiecte și clienți. Divizia de Electronic Invoicing a avut rezultate excepționale, în timp ce celelalte familii de produse ERP, WMS și alte produse au evoluat și ele, confirmând existența unei cereri sănătoase pentru produsele Grupului. Acest lucru se poate observa și din creșterea cu aproape 50% a veniturilor recurente din încasările anuale (Mentenanță) și SaaS.

Intrarea pe noi piețe verticale prin achiziții rămâne un obiectiv strategic pentru Grup, cu scopul de a oferi clienților noștri o gamă cât mai largă de produse, de a extinde baza de clienți și de a realiza sinergii în dezvoltarea noii noastre generații de produse. În acest context, în 2023 am reușit să intrăm pe piața de software pentru industria farmaceutică și pe cea de management al proprietăților prin achizițiile Smartware și, respectiv, CGSoft. Ulterior, odată cu achiziția SW Retailsoft, ne-am extins prezența în sectorul de Retail de volum, în special pe piața de Supermarket-uri, Minimarket-uri și Magazine universale.

În ceea ce privește noile produse dezvoltate intern, la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al acestui an, am lansat pe piață două familii de produse, Entersoft QuickBiz și Entersoft HR 360, marcând intrarea Grupului pe două noi piețe. Entersoft QuickBiz este o soluție software de management comercial și financiar destinat întreprinderilor mici și microîntreprinderilor care necesită soluții dincolo de simpla facturare electronică. Entersoft HR 360 include managementul recrutării, managementul personalului și salarizare. Ambele produse sunt singurele de pe piață care operează complet și exclusiv pe un browser Web în Cloud, făcându-le foarte competitive față de alte soluții aflate în prezent pe piață. Achiziția recentă a SmartCV își propune să suplimenteze lansarea Entersoft HR 360.

Nu în ultimul rând, integrarea și dezvoltarea BITSoftware în România progresează conform planificării și bugetului anual. Estimăm că restructurarea efectuată în anul curent va contribui la creșterea treptată a marjelor operaționale ale BITSoftware la un nivel similar cu Entersoft, sporind marja de profit globală a Grupului așa cum a fost deja planificat de management pentru viitor.

Pentru ultimul trimestru, cererea puternică și o serie de noi proiecte ne consolidează evaluarea pe care am făcut-o referitoare la menținerea unor tendințe similare de creștere a veniturilor și a profitabilității, în timp ce investițiile din anii precedenți în produse noi și extinderea geografică au stabilit baza pentru menținerea unui profil de creștere echivalent pe termen mediu.