Entersoft achiziționează 62% din acțiunile startup-ului SmartCV

Entersoft anunță că a semnat un Acord pentru achiziția pachetului majoritar de 62% din acțiuni în compania „SMARTCV P.C.” (“SMARTCV”), cu sediul în Atena, cu numărul unic de înregistrare 152534301000. Această investiție s-a concretizat printr-o combinație de achiziție de acțiuni și o injecție de capital propriu.

SmartCV este o companie cu creștere rapidă în domeniul software-ului de monitorizare a aplicanților (ATS). Soluția de tip SaaS este disponibilă exclusiv în cloud, cu un model de abonament Pay Per Use. Într-un timp foarte scurt, compania a adăugat nume importante în baza sa de clienți, precum OTE, Cosmote eValue, Autohellas, Saracakis Bros., Olympic Brewery, E.I. Papadopoulos Biscuit Industry, Eurolife FFH, Kafkas, Flexopack, The National Fund of Greece, Onassis Group, Blue Star Ferries, EFA Group, Intrakat, Phāea Resorts, H Hotels Collection, Arivia, Unison, Lalizas și alții. Soluțiile ATS de monitorizare a aplicanților au cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani atât la nivel internațional, cât și în Grecia, datorită faptului că angajatorii caută soluții pentru a accelera și digitaliza complet procesele de recrutare, angajare și integrare. Achiziția face parte din strategia Entersoft de a intra pe piața de software de salarizare și HR cu un mix diversificat de soluții. Acesta va include soluții de recrutare și de management al talentelor, de management al resurselor umane, implementarea cărții de muncă digitalizate (Ergani), Pontaj și Prezență, precum și Salarizare. 

În 2022, SmartCV a înregistrat venituri de puțin sub 100 de mii de euro și se estimează că în anul curent își va dubla veniturile. Compania nu are datorii bancare și la momentul achiziției înregistra un cash-flow pozitiv. 

Prețul agreat pentru 62% din acțiuni a fost de 528 de mii de euro, din care 390 de mii a reprezentat prețul de achiziție a 55.6% din acțiunile partenerilor existenți, iar restul reprezintă o injecție de capital pentru a oferi suportul necesar companiei în îndeplinirea planului de business. Mai mult, după o perioadă de patru ani, Entersoft va achiziționa și restul de acțiuni, devenind astfel unicul proprietar al companiei. Achiziția va fi finanțată din propriile resurse ale Entersoft.  

Fondatorii companiei se vor alătura Entersoft Group și vor continua să gestioneze implementarea planului de afaceri al SmartCV.