Entersoft: T1 2023 Informații financiare cheie: Creștere a veniturilor cu 31% și EBITDA cu 33%

Entersoft anunță rezultatele financiare pentru T1 2023:

  • Venituri de 10.11 milioane €, în creștere cu 31% comparativ cu T1 2022 (€7.74 milioane €)
  • EBITDA de 3.91 milioane €, în creștere cu 33% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (2.95 milioane €)
  • Venituri brute de 3.10 milioane €, în creștere cu 31% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (2,36 milioane €)
  • Flux net de numerar de 12.5 milioane €, comparativ cu 14.8 milioane € la finalul anului 2022 și lichidități în valoare de 2,1 milioane € net din împrumuturi bancare restante în valoare de 10.4 milioane €.

Performanța Grupului în primul trimestru este considerată extrem de satisfăcătoare, deoarece a depășit așteptările. Achiziția de noi clienți care beneficiază de actualele programe de redresare și reziliență a fost deosebit de pozitivă și este de așteptat să continue în trimestrele următoare, după lansarea proiectelor Fondului de Coeziune al UE la sfârșitul primului trimestru. În plus, cele două companii nou achiziționate ale Grupului, dezvoltatorul de software pentru farmacii și pentru distribuitorii de produse farmaceutice și dezvoltatorul de software de management al proprietăților, au avut rezultate excepționale, peste așteptări, și creează un potențial suplimentar pentru exploatarea sinergiilor în interiorul și în afara Greciei în perioada următoare.

Integrarea și dezvoltarea BIT Software în România progresează conform planificării și bugetului anual. Estimăm că restructurarea efectuată în anul curent va contribui la creșterea treptată a marjelor operaționale ale BIT Software la un nivel similar cu Entersoft, sporind marja totală de profit a Grupului, așa cum a fost deja planificat de conducere pentru viitor.

Grupul a îndeplinit în mod constant bugetul, cu o creștere de 31% a veniturilor, în timp ce baza de venituri recurente a Grupului a fost consolidată și mai mult, la 67% din veniturile totale, sau 6,77 milioane € în primul trimestru.

Începând cu cel de-al doilea trimestru al anului, Grupul are în plan o listă de proiecte contractate care urmează să fie implementate, ceea ce creează așteptări pozitive pentru restul anului.