Entersoft achiziționează CGSoft și intră pe piața de software pentru dezvoltatorii imobiliari

Entersoft anunță achiziția a 100% din acțiunile „CONTEMPORARY SOFTWARE COMPANY Ltd” (“CGSoft”), cu sediul în Atena. CGSoft este lider în software-ul de management al proprietăților imobiliare din Grecia pentru companiile mijlocii și mari. Baza sa de clienți include cele mai mari instituții financiare și companii de servicii imobiliare din țară, printre care Piraeus Bank, National Bank of Greece, Eurobank, Hellenic Public Properties, ALPHA Real Estate Management and Investments, DoValue, Cepal Hellas, UCI Hellas, CERVED Real Estate Services , Pepper Hellas Asset Management, BMW Austria Bank, GEK TERNA, Imerys și alții. Mai mult, oferă, de asemenea, soluții ERP și CRM și o bază suplimentară de zeci de clienți.

Pe parcursul exercițiului financiar 2022, a generat venituri de aproximativ 1,6 milioane de euro și EBITDA de 0,64 milioane de euro. Compania nu are nicio datorie restantă și la momentul achiziției avea peste 0,25 milioane de euro în numerar.

Prețul de achiziție s-a ridicat la 3,5 milioane de euro. În plus, Entersoft va plăti un bonus de câștig bazat pe atingerea obiectivelor de venituri și profitabilitate în următorii doi ani. Achiziția va fi finanțată din fondurile proprii ale Entersoft.

În urma achiziției, personalul CGSoft se va alătura grupului Entersoft.