O nouă achiziție a grupului Entersoft pentru a intra pe piața de software pentru sectoarele Farmaceutic și Retail intensiv

Entersoft S.A. anunță semnarea unui acord cu SMARTWARE INTERNATIONAL S.A., pentru achiziționarea produselor software SmartPharmaSys, SmartPharmaSys 360 @cloud, SmartMediSys și SmartMediSys 360 @cloud, destinate industriei de sănătate și, în special, farmaciilor și comunității medicale, precum și SmartRetail și SmartRetail 360 @cloud care sunt proiectate pentru piața de retail intensiv (magazine alimentare, supermarket, minimarket etc).

Aceasta este a treia achiziție pe care o face Entersoft în acest an și marchează începutul noii sale activități pe piața de software pentru companii mici și foarte mici. Entersoft s-a axat până acum în principal pe segmentul mediu și mare al pieței, iar recent a anunțat investiții pentru a intra pe această nouă piață dinamică.

Filiala Farmaceutică pe care o achiziționează Entersoft are soluții moderne native în Cloud pentru toate farmaciile și lanțurile de farmacii, în timp ce filiala de Sănătate include soluții moderne în cloud pentru prescrierea rețetelor de către medici. Cu aceste soluții Entersoft va contribui decisiv la modernizarea sistemelor învechite ale farmaciilor și medicilor din țară. Soluțiile cloud SmartPharmaSys și SmartMediSys au intrat pe piață în 2019 și de atunci au înregistrat o rată medie anuală de creștere a veniturilor de 45% pe an. În plus, achiziția de software pentru industria de retail intensiv deschide pentru Entersoft pentru prima dată supermarketurile, minimarket-urile și sectoarele de retail mic care constituie o mare piață verticală.

Veniturile totale ale celor de mai sus pentru întregul an 2022 sunt preconizate să se ridice la aproximativ 1,1 milioane de euro, în creștere cu 44% față de anul trecut, în timp ce Profitul înainte de impozitare, dobânzi și amortizare (EBITDA) este preconizat să ajungă în jur de 0,22 milioane de euro. Pentru anul fiscal 2022, rezultatele Entersoft vor fi afectate doar pentru ultimele două luni ale anului.

Suma totală a fost stabilită la 1.800.000 de euro. În plus, s-a convenit să se plătească un bonus în funcție de atingerea țintelor de venituri și profitabilitate pentru anul 2023. Achiziția va fi finanțată din fondurile proprii ale Entersoft.

Odată cu achiziționarea soluțiilor software menționate mai sus și a bazei de clienți, Entersoft integrează toți directorii Smartware International angajați în dezvoltarea de software, precum și în activitatea sectoarelor de farmacie și sănătate, adică în vânzări, servicii de implementare și suport.