Entersoft: accelerarea ratei de creștere în trimestrul al treilea din 2022

Hotărât să își execute planul strategic într-un mediu macroeconomic extrem de volatil, Entersoft și-a accelerat ritmul de creștere a veniturilor în al treilea trimestru. Concret, în trimestrul al treilea din 2022, veniturile Grupului s-au ridicat la 6,1 milioane EUR față de 4,8 EUR în aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând o creștere de 27%. La nivel general, pentru cele nouă luni din 2022, cifrele financiare cheie sunt:

  • Venituri de 20,7 milioane EUR, comparativ cu 17,4 milioane EUR în primele nouă luni din 2021
  • EBITDA 5,6 milioane EUR, comparativ cu 5,3 milioane EUR în primele nouă luni din 2021
  • Profit net înainte de impozitare 3,6 milioane EUR față de 3,8 milioane EUR în primele nouă luni ale anului 2021
  • Flux net de numerar de 15,7 milioane EUR

Jumătate din creșterea de 19% a veniturilor a fost organică, iar restul a provenit din achizițiile LogOn și BIT Software. Profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) a crescut ușor la 5,6 milioane EUR în primele nouă luni ale anului 2022, comparativ cu 5,3 milioane EUR în aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a investițiilor în dezvoltarea personalului și costuri nerecurente de marketing și reorganizare.

Toate categoriile individuale de produse au avut rezultate remarcabile, înregistrând rate de creștere de două cifre. În special pe segmentul de facturare electronică, care a crescut cu 26% față de primele nouă luni din 2021, observăm o tendință semnificativă de creștere sustenabilă pe termen lung, atribuită adoptării rapide a soluțiilor cu valoare adăugată pentru schimbul electronic de date între companii, un serviciu oferit de Entersoft de mulți ani,  în care expertiza a crescut în fiecare an, devenind acum lider de piață. Ratele de creștere pentru sistemele Core ERP, Logistică și CRM, deși în două cifre, au fost afectate de amânarea deciziilor de investiții, parțial atribuite climatului economic nefavorabil și parțial programelor de subvenții încă în așteptare pentru digitalizarea Sectorului Privat.

Previziunile conducerii sunt că mediul macroeconomic va rămâne instabil în trimestrele următoare, dar cererea poate crește datorită companiilor care vor primi fonduri de subvenții prin PNRR în următoarele luni. Entersoft a întreprins acțiuni semnificative de diversificare geografică a bazei de clienți prin achiziția recentă din România, și se așteaptă să intensifice ritmul de achiziție de noi clienți datorită lansării proiectelor incluse în noile programe ale Planului Național de Redresare și Reziliență, care vor avea un impact pozitiv asupra deciziilor pe care le vor lua companiile cu privire la investiții.