Entersoft: Creșterea veniturilor, profitabilitate stabilă și lichiditate curentă bună în prima jumătate a anului 2022

În ciuda mediului provocator, Entersoft își continuă dezvoltarea dinamică bazată pe o combinație de creștere organică și achiziții. Mai precis, compania își anunță situația financiară de bază pentru semestrul I 2022, după cum urmează:

  • Venituri 14,6 milioane EUR, comparativ cu 12,6 milioane EUR în S1 2021
  • EBITDA 4,6 milioane EUR, comparativ cu 4,4 milioane EUR în S1 2021
  • Lichiditate ridicată, cu un cash de 16,6 milioane EUR și un cash net de 4,3 milioane EUR, după deducerea împrumutului bancar.

Jumătate din creșterea veniturilor de 16% este creștere organică, în timp ce cealaltă jumătate a fost atribuită achizițiilor LogOn și BITSoftware. EBITDA a avut o creștere ușoară de la 4,4 milioane EUR în S1 2021 la 4,6 milioane EUR. Prima jumătate a anului 2022 a înregistrat o creștere semnificativă a veniturilor pentru toate categoriile de soluții, cu performanțe excepționale pentru facturarea electronică (Retail Link eInvoicing) care a înregistrat o creștere de 31% față de S1 2021, precum și pentru soluțiile de Logistică și Warehouse Management care au înregistrat o creștere de 30% față de S1 2021.

În prima jumătate a acestui an am observat amânarea deciziilor de investiții de către companii, care este parțial atribuită scenariului macroeconomic provocator și parțial așteptării lansării programelor de subvenții pentru transformarea digitală din programul de reziliență și redresare economică (PNRR).

Conducerea estimează că în următoarele trimestre, recenta achiziție din România și menținerea perspectivelor macroeconomice pozitive pentru economia Greciei, creează condiții favorabile pentru susținerea și accelerarea ratei noastre de creștere. Mai mult, considerăm că lansarea programelor de fonduri pentru transformarea digitală din PNRR vor facilita și grăbi deciziile de investiții ale companiilor.