Entersoft achizitioneaza 75% din BIT Software Romania, consolidandu-si pozitia pe piata locala

Entersoft unul dintre liderii de solutii software din Grecia si Europa de Sud Este, a achiziționat 75% din BIT Software, unul dintre cei mai dinamici furnizori de software de afaceri din România. Ca urmare a acestei achiziţii , Grupul Entersoft practic isi dubleaza piata catre care se adreseaza. Impreună cu propria subsidiara din Romania, Grupul Entersoft va fi acum unul dintre furnizorii de top de solutii software pentru afaceri din tara cu cel mai complet portofoliu de produse. Grupul ofera solutii pentru intreg ecosistemul corporatist cloud ERP, CRM, Retail, WMS, eInvoicing, Mobile Forta de Vânzări și Service, precum si soluții BI pentru aproape toate verticalele de piata. In prezent detinem in portofoliu peste 350 de instalari, in companii romanesti  şi in companii multinaționale, dintre care majoritatea sunt companii mijlocii si mari, printre care JTI România, Imperial Tobacco, Unilever Betty ICE, RCS & RDS – unul dintre cei mai mari furnizori TELCO, Auchan Retail Group – unul dintre cele mai mari lanturi de retail din Europa.

Cifra de afaceri a BIT Software pentru 2021 a fost de aproximativ 3,2 milioane de euro cu EBITDA de 0,3 milioane EUR. Compania are zero datorii. La momentul tranzactiei, BIT Software avea 71 de angajați avand sediul principal in Brasov si o filiala in Bucuresti . Prin acest acord, Entersoft achizitioneaza initial 75% din companie pentru 3 milioane euro. Ca urmare a procesului de achizitie, Entersoft va fuziona filiala existenta din Romania cu compania recent achizitionata, BIT Software, pentru a – si consolida prezenta pe piata. Noua companie va opera in Romania sub brandul BITSoftware. In cele din urma, dupa o perioada de aproximativ 3 ani, Entersoft va dobandi si pachetul minoritar al noii companii consolidate si va deveni unicul detinator. Achizitia va fi finantata din disponibilul in numerar al companiei.

Acest acord confirma planurile anuntate in prealabil de catre Entersoft de a-si intari  pozitia si extinderea dinamica pe piata romaneasca. In afara de Grecia, devine și un furnizor cheie de software pentru proiectele anticipate finantate de UE prin Fondul de Rezilienta si Recuperare din Romania, care include finantare semnificativa pentru digitizarea companiilor locale.