Entersoft atinge poziția de lider în aplicatiile software pentru Lanturile de Aprovizionare după ce a achiziționat 100% din acțiunile Optimum SA

Entersoft SA anunță achiziționarea a 100% din acțiunile Optimum SA ( https://www.optimum.gr/en) pe data de 29.12. 2020, implementând aprobarea relevantă a Consiliului de Administrație. Suma totală a fost stabilită la 5,1 milioane de euro și va fi finanțată parțial din fondurile strânse prin listarea Entersoft pe bursa principală ATHEX și parțial din numerarul companiei. Potrivit bilanțului din 2019, Optimum a avut venituri de 2,36 milioane de euro și profituri înainte de impozitare de 0,44 milioane de euro. Veniturile sale sunt în creștere pentru 2020, în timp ce la momentul achiziției , compania nu avea împrumuturi și numerarul său net pozitiv depășește 0,7 milioane de euro.

Optimum a fost activă în nișa aplicații software pentru lanțuri de aprovizionare și logistică pentru mai mult de 25 de ani. Compania a dezvoltat sistemul de gestionare a depozitelor Aberon WMS, instrumente de automatizare a depozitelor (Pick by Light, Pick Cart, Voice Picking, Data Collector etc.), precum și sisteme de previziune a vânzărilor și de completare a stocurilor. Cu această achiziție, Entersoft își consolidează portofoliul de soluții pentru lanțul de aprovizionare și câștigă o poziție de lider pe o piață strategică în creștere. Apostolos Theodoropoulos, care până astăzi a fost CEO al Optimum, va fi directorul noii activități comune Software și Servicii de Gestionare a Lanțurilor de Aprovizionare .

Clientela Optimum include mari companii locale și multinaționale , cum ar fi SKLAVENITIS, cel mai mare retailer de alimente din Grecia , Dixons KOTSOVOLOS, cel mai mare comerciant de electronice , OPAP (pariuri) , JUMBO, COSMOTE, GERMANOS, SARANTIS, DELTA, BARBA STATHIS, TROG LOGISTICS (INTERSPORT, IKEA ), DHL, VOGIATZOGLOU, ELTA, ERT, CRETA FARM, PET CITY, TASTY FOODS, THE MART, TELEKOM ROMANIA, TELENOR BULGARIA, precum și alte zeci de companii medii și mari din sectorul comerțului cu amănuntul și al comerțului cu ridicata , precum și din sectorul producției și Logisticii Terță Parte (3PL). În plus, compania este activă în alte părți ale Europei, precum și în Canada, printr-o filială . În același timp, participă la importante proiecte de cercetare finanțate în Grecia și Europa pentru adoptarea și aplicarea tehnologiilor inovatoare, cum ar fi Inteligența artificială (AI) și Machine Learning, Internet of Things (IoT) și Blockchain în Lanțurile de Aprovizionare.

Apostolos Teodoropulos, Director Executiv al Optimum, a comentat:După douăzeci și cinci de ani de succes , mergem mai departe cu un acord strategic în beneficiul clienților noștri și al oamenilor nostri. Profitând de leadershipul pe piață al Entersoft, combinat cu know-how-ul executivilor noștri și tehnologia noastră avansată, suntem capabili să oferim servicii și mai bune companiilor care au încredere și folosesc soluțiile noastre și oportunități mai mari de dezvoltare pentru oamenii noștri. Eu cred că această achiziție recunoaște poziția în creștere a companiei Optimum pe piață și asigură succesul echipei noastre în viitor.

Antonis Kotzamanidis, Director General al Entersoft, de asemenea, a comentat:Entersoft pune în aplicare încă o dată strategia sa pentru o creștere profitabilă continuă și durabilă, printr-o expansiune organică combinată cu achiziționarea de companii cu know-how specializat, soluții software de calitate și o bază excelentă de clienți. Această strategie va continua și în anii următori , făcând din Entersoft un partener valoros al companiilor solicitante în procesul transformării lor digitale.