Imperial Tobacco a ales soluția Entersoft ERP pentru administrarea afacerilor din România

Imperial Tobacco, unul dintre principalii competitori din industria tutunului, a ales Entersoft ERP pentru a-și susține afacerile din România. Compania a optat pentru versiunea Cloud Software-as-a-Service a Entersoft ERP datorită flexibilității și scalabilității sale. Prima etapă a proiectului a fost finalizată în aprilie, în doar două luni și jumătate, o perioadă scurtă pentru o corporație de anvergura Imperial Tobacco România. Întregul proiect va fi finalizat în următoarele luni, fiind adăugate și integrate module adiționale, ce vor furniza companiei o analiză rapidă a datelor și rapoarte în timp real despre toate operațiunile din România.

Proiectul are la bază platforma Microsoft Azure, iar o echipă formată din 10 specialiști din ambele companii este responsabilă cu implementarea și supervizarea proiectului.

„Experiența Entersoft în industria comerțului și distribuției, la companii medii și mari, a fost unul dintre principalele criterii după care Imperial Tobacco a ales soluția noastră. Cunoștințele dobândite de la cei peste 2.500 de clienți din nouă țări în care Entersoft este prezentă, precum și flexibilitatea soluției au fost elemente hotărâtoare în această alegere. Managementul Imperial Tobacco România, ca fin cunoscător al industriei IT, a apreciat îndeosebi capacitatea Entersoft de integrare cu alte soluții software împreună cu care compania poate avea o creștere susținută pe această piață”, a declarat Cristi Cozic, Country Manager Entersoft Romania.

“La Imperial Tobacco, ne concentrăm pe o creștere constantă a vânzărilor, gestionând cât mai eficient și în timp real costurile și fluxurile de numerar. Fiecare piață este importantă pentru noi și vrem să ne dezvoltăm puternic și în România. Am ales Entersoft ERP pentru a susține atingerea obiectivelor noastre de afaceri, deoarece este o soluție care și-a dovedit potențialul iar funcționalitățile acoperă cererile specifice industriei tutunului din România. Mai mult decât atât, Entersoft are o prezență locală puternică și a acoperit chiar și cele mai complexe specificații tehnice și de afaceri pe care le-am notat”, a adăugat George Solidakis, Cluster Information Systems Manager South East Europe, Imperial Tobacco.

Imperial Tobacco este printre cei mai mari jucători din industria mondială a tutunului, în funcție de cota de piață și cel mai mare producător de țigări de foi, tutun pentru pipă și hârtie pentru țigarete. Anual, produce peste 320 de miliarde de țigarete în cele 51 de fabrici din întreaga lume, iar produsele sale sunt prezente în peste 160 de țări. Printre mărcile sale se numără Davidoff, West, JPS, Gauloises Blondes, Drum și Golden Virginia