Grupul Editorial ALL alege Entersoft Romania

Grupul Editorial ALL, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de carte, a ales solutia Entersoft Business Suite pentru gestionarea completa a activitatii și creșterea controlului managerial. Alegand o platforma integrata de solutii ERP, CRM, Document Management, Business Intelligence, eCommerce si Retail, Grupul Editorial ALL va avea o imagine clara și in timp real asupra business-ului editorial.

Proiectul urmeaza a fi finalizat in prima parte a anului 2016. Grupul Editorial ALL se alatura altor nume grele din industrie ce se numara printre clienții Entersoft Romania, precum Grupul Editorial Corint, Editura Litera, elefant.ro, Editura Diana, Editura Univers Enciclopedic sau Baroque Books & Arts.

Cu solutia Entersoft, Grupul Editorial ALL va avea acces la functionalitati specifice activitatii de editura si va putea procesa un volum mare de date. Mai mult, compania se va bucura de un control ferm asupra activitatii, inclusiv in reteaua de distributie, reducand timpul necesar procesarii documentelor si avand totodata o evidenta mai buna a procesului de livrare și a stocurilor. De asemenea, analize complexe și indicatori de performanta vor putea fi accesate in timp real de catre echipa de management.

“Entersoft Romania a venit cu o singura platforma informatica integrata care sa acopere atat partea de ERP și CRM (Entersoft Business Suite), cat si partea de eCommerce și magazine (Entersoft Retail). Pe langa avantajul legat de functionalitati si modul in care acestea acopera nevoile companiei, Entersoft a dovedit ca are experiența și cunoștințele necesare pentru succesul unui proiect atat de complex și solicitant”, mentionează Cristi Cozic, Country Manager Entersoft Romania.

Entersoft Romania a ajuns sa gestioneze prin solutiile integrate fluxuri financiare și operationale in valoare de peste 20 de milioane euro anual, doar in industria de editare și distribuție de carte.

“Industria de carte este intr-o continua schimbare, cu atat mai mult cu cat analizam continua dezvoltare a mediului digital, ceea ce determina editurile sa caute si descopera noi cai de crestere a eficienței: analize pe centre de cost și profit, canale proprii de distributie, inovatie la nivel de marketing sau deschiderea canalului de vanzare online”, continua Cristi Cozic.

Estimata la aproximativ 60 milioane de EUR, piata de carte din Romania este departe de a-si atinge potentialul maxim, consumul pe cap de locuitor fiind mult sub media europeana, respectiv doar 58% din romani declara ca au citit o carte intr-un an, fața de media europeana de peste 68%. Conform datelor publicate de Ministerul de Finante, cei mai importanti editori locali sunt Grupul Editorial Litera, Polirom, Humanitas, Art, Grupul All, Grupul Editorial Corint, Editura Curtea Veche si RAO.

In Romania, Entersoft este prezenta din 2008 si numara printre clientii sai companii precum JTI Romania, Editura Litera, elefant.ro, Grupul Editorial Corint, CaliVita, Mobifin, Update Advertising, Interallis, Gittanos Company, Best Distribution, Stera Group, Bardi Auto, KXL sau APT Resources.